Tips om snijbloemen te verzorgen

Tips om snijbloemen te verzorgen

Snijbloemen hebben een goede verzorging nodig om in huis mooi uit te bloeien. Hierna volgen enkele tips.

Moet ik nu schuin of recht afsnijden met een mes of met een snoeischaar knippen?

Met een scherp mes schuin of recht afsnijden is goed. Schuin afsnijden is veel gemakkelijker. Ook met een scherpe snoeischaar mag u afknippen. Echter, een boeket knipt u het beste met een scherpe snoeischaar af. Let op: knip nooit met bot gereedschap!

Moet ik bloemen kopen in knop of open?

Bloemen moeten bij aankoop niet te dicht in knop zijn. Dit snijstadium verschilt wel per soort. Iets gesprongen bloemen, zoals rozen komen mooier open en bloeien langer.

Hoeveel voeding moet er in het water?

Het is van het grootste belang om heel precies de juiste hoeveelheid snijbloemenvoedsel aan het water toe voegen. Met de juiste concentratie Chrysal Clear blijven bloemen het langste mooi. 

Mijn tulpen groeien krom, hoe voorkom ik dat?

Tulpen die op de vaas krom groeien is niet langer nodig met deze tip. Voorbehandeling bij de teler en als consument Chrysal Clear bolbloemenvoedsel in het water oplossen voorkomt dit probleem vrijwel geheel. Een niet te hoge kamertemperatuur is ook nuttig in dit verband.

Wat is Ethyleen?

Uitlaatgassen, industriegassen, gas van rijp fruit, oude bloemen, slechte ventilatie en ook uw eigen rook van sigaretten laat de bloemen heel snel achteruitgaan in kwaliteit. De gevoeligheid van bloemen voor Ethyleen verschilt wel.

Is chloor goed voor bloemen?

Een scheutje chloor in het water dood wel bacteriën, maar kan ook veel schade brengen aan de bloemen en ze zelfs snel om zeep helpen. Niet doen dus. Daarbij is chloor ook schadelijk voor het milieu.

Narcissen met andere bloemen, kan dat?

Narcissen geven slijm af in het water. Dit slijm kan sommige andere bloemen laten verwelken. Dit probleem kan worden voorkomen door in het vaaswater Chrysal Narcis te gebruiken.

Moeten zonnebloemen op heet, warm of koud water?

Uit testen blijkt dat koud water het beste is. Hierdoor komen de bloemen mooi open en het blad blijft ook langer mooi. U moet wel Chrysal gebruiken en het meeste blad verwijderen.

Ik hoor dat Chrysanten en Bouvardia niet op warm, maar op heel koud water moeten. Is dat zo?

Ja, dat is waar. Heel koud water kan meer zuurstof in het water opnemen en daardoor heeft de bloemsteel minder last van airblock.

Ik gebruik metalen emmers om bloemen in te zetten in de winkel, is dat nu goed of fout?

Dat is dus echt fout. Met name zink in combinatie met een snijbloemenvoedsel leidt tot problemen, namelijk een soort zinkvergiftiging. Dus u moet plastic emmers nemen of in de zinken vazen een plastic emmer zetten.

Als ik meer bloemstelen in de vaas zet, leven ze dan korter?

Ja, dat is zo. Er komt dan meer vervuiling in het water. U kunt dit voorkomen door Chrysal in het water te doen. 

Terug naar overzicht