Tips over boeketten

Tips over boeketten

Tip van de dag 1

Koop bloemen die er vers uitzien en in schoon fris ruikend water staan. Verwijder overtollig blad en snijd de stelen met een scherp mes schuin af.

Tip van de dag 2

Snijd bloemen uit de eigen tuin vroeg in de ochtend, verwijder overtollig blad en snijd de stelen met een scherp mes schuin af. Laat ze enkele uren water met Chrysal drinken voordat u ze verwerkt.

Tip van de dag 3

Vul een schone bloemenvaas met schoon water en voeg de goede concentratie snijbloemenvoedsel toe. Vul de vaas regelmatig bij met water met daarin snijbloemenvoedsel.

Tip van de dag 4

Zet bloemen niet op de tocht, niet in de zon, niet te warm en niet bij rijp fruit. De bloemen zullen u dankbaar zijn en mooier uitbloeien.

Tip van de dag 5

Bloemen die slap hangen door watergebrek snijdt u opnieuw af. Rol ze in papier en zet ze enkele uren in water koel weg.

Tip van de dag 6

Voor een mooi handgebonden boeket maakt u de bloemstelen eerst schoon en verwijdert u het overtollige blad. Breng de stelen bijeen en houd de ondereinden gelijk. Bind het boeket vervolgens met touw netjes bijeen.

Tip van de dag 7

Snijd de stelen van een boeket altijd opnieuw af voordat u het boeket in het water zet. Afknippen met een scherpe snoeischaar mag ook en is gemakkelijker.

Tip van de dag 8

Verwijder oude uitgebloeide bloemen uit het boeket. Oude bloemen veroorzaken ethyleenschade waardoor de overige bloemen sneller zullen verouderen.

Tip van de dag 9

Drenk Oasis in schoon water met daarin Chrysal. Uw bloemen zullen mooier open bloeien.

Terug naar overzicht